Wednesday, 19 Dec 2018
You are here: Home Lične usluge

GTranslate

Newsfeeds
Lične usluge PDF Print E-mail
Written by Administrator   

PODRUČJE RADA:

LIČNE USLUGE

 

Obrazovni profil: Ženski i Muški frizer

-III stepen obrazovanja: upisuje se 15 učenika + 15 učenika

Po završenom obrazovanju za ovaj profil učenik će steći znanje o:

 

Među najpopularnijim trogodišnjim obrazovnim profilima u školi su ženski frizeri i muški frizeri.

Učenicima je omogućeno da prate sledeće stručne predmete:

praktična nastava sa tehnologijom rada, osnovi anatomije i fiziologije, osnovi dermatologije, higijena i prva pomoć, poznavanje preparata, estetsko oblikovanje kose, knjigovodstvo i psihologija. Praktična nastava se obavlja u specijalno optemljenom kabinetu - frizerskom salonu.

Škola se naročito ponosi vrlo značajnim rezultatima na republičkim takmičenjima učenika frizera poslednjih nekoliko godina.

Mogućnosti zapošljavanja su brojne, a učenicima se takođe otvaraju vrata daljeg školovanja, sticanja V stepena, zvanja kreator muške ili ženske frizure. Što će omogućiti da postanu nastavnici praktične nastave.

 

Opremljenost srednje škole u potpunosti je usklađena sa važećim normativima za područja rada i obrazovne profile za koje je verifikovan.

Praktična nastava sa tehnologijom rada za muške i ženske frizere realizuje se u savremeno opremljenim školskom frizerskom salonu, u grupnom obliku rada što podrazumeva rad sa grupom o 6 - 8 učenika.

 

Nastavni kadar za pomenuti obrazovni profil je sa odgovarajućom stručnom spremom, među njima je dosta mladih profesora koji, zajedno sa starijim kolegama, uspešno primenjuju savremene metode u nastavi.

 

Last Updated on Saturday, 02 June 2012 11:10